dimecres, 19 de novembre del 2014

El Romànic català a Segon d'ESO!

 









 













11 comentaris:

  1. Portalada Santa Maria de Ripoll:

    L'exposició està ben feta, ja que presenta les dades generals (altura, amplada, situació...) tot i que el context històric es podria haver fet més seguit i no presentat en punts.
    L'anàlisi formal és extens, i presenta tot el necessari ( organització de l'espai, material, elements decoratius).
    A l'anàlisi estilístic s'explica la funció de l'edifici, la seva forma i la relació amb la cultura de l'època, està ben explicat.

    L'anàlisi en general està ben fet, tot i que careix d'una conclusió que resumeixi tot el dit. I aixì deixar clares les dades més característiques de l'obra.

    ResponElimina
  2. Tapís de la Creació:
    L'exposició està ben feta, les dades generals presentades, estan ben explicades, i el context històrics'entèn bastant bé.
    L'anàlisi formal no és tant extens, pero s'explica el necessari i és diferencien les diferents parts de l'obra i s'expliquen part per part.
    A l'anàlisi estilístic és molt ric i està molt ben explicat, no falten detalls, i s'explica la seva funció i on està situat.

    Tot i que no hi ha conclusió l'anàlisi està ben fet. El detall del "photoshop" li dona un toc còmic, tot i que li treu serietat.

    ResponElimina
  3. FRESCOS DE SANT CLIMENT DE TAÜLL

    Primer de tot, felicitats! Crec que heu fet un molt bon treball. Heu seguit les pautes respectant l'ordre i el contingut de cada apartat.

    Tot i així hi ha un errada que és important. L'autor del fresc es considera que és el mestre de Taüll i es creu que era de procendència italiana (encara que no està clar). És cert que en aquella època no es tenia en compte el nom dels artistes perquè solien ser artesans que es posaven al servei del bisbe de l'Església. Però en aquest cas sí que se sap de la seva existència i és considerat un dels pintors més importants del romànic català.

    També trobo que a la conclusió i valoració li falta esmentar les influències, sobretot anteriors, ja que, com heu dit, el Pantocràtor és una obra molt representada al llarg de l'art romànic i bizantí.

    De totes maneres, continuo pensant que el treball és correcte.

    ResponElimina
  4. SANT CLIMENT DE TAÜLL

    Hola Marian,

    Primer de tot felicitar-te pel treball, ja que es veu que l'hi has dedicat esforç i temps en preparar-lo. Tot i això, al teu treball li manquen algunes parts:

    La primera falta és una tonteria (no en l'aspecte negatiu): Taüll va amb dièresi i amb majúscula!!
    Les dades generals estan poc clares i incompletes. Només amb una diapositiva ja n'hauries de tindre prou. El context històric és pobre, en parles molt poc. Encara que sigui breu, has de parlar del moment polític, social o religiós que viu el lloc al que et refereixes.

    Felicitats per l'anàlisi formal! Has seguit de forma ordenada i correcte les pautes marcades. El que si que falta seria una explicació més detallada de totes les parts de que consta l'església, és a dir, mostrar una foto de cada part i una breu explicació.

    L'anàlisi estilística també està bastant ben feta, expliques bastant bé la funcionalitat de l'edifici i la relació amb la cultura de l'època.

    Manquen les influències anteriors i posteriors i les conclusions són bastant pobres.

    De totes maneres, és un bon treball en el que es nota dedicació, felicitats!

    ResponElimina
  5. SANTA MARIA D'AVIÀ

    Es un treball on podem veure clarament que us heu esforçat.

    En relació amb l'anàlisi formal i estilística, esta molt ben feta, tot i que tindrieu que explicar una miqueta mes les escenes que envolten la figura principal, es a dir: l'Anunciació i la Visitació, el naixement, l'Epifania i la presentació de Jesús al temple.

    En relació al context històric, es bastant pobre. A la diapositiva número 2, tindrieu que explicar una mica més el moment polític, social o religiós que viu al lloc al que et refereixes.

    Per últim,tot i que heu fet una molt bona conclusió, no heu parlat sobre les influències anteriors i posteriors, però es un gran treball!

    Felicitats!

    ResponElimina
  6. PANTOCRÀTOR

    Hola nois!
    Primer de tot m'agradaria felicitar-vos per la feina feta, trobo que ho heu treballar bastant!

    Considero que l'estructura del treball està mot bé perquè heu seguit l'esquema.
    Ara bé, crec que hi han petites coses que es poden millorar. Per començar a parlar sobre algun aspecte de l'obra seria molt millor que en comptes de dir directament el títol de l'apartat diguéssiu frases com: "a continuació parlaré sobre...." o "com podem veure en aquesta imatge..." etc. Crec que la diapositiva número 3 està molt bé excepte la valoració de que és molt estranya, heu de mantenir-vos objectius a l'hora de valorar una obra d'art. Des de el meu punt de vista, la diapositiva 5 no s'entén gaire està tot explicat de manera molt esquemàtica, i per últim dins de la valoració personal estaria bé que parléssiu d'influències anteriors i posteriors.

    Espero haver-me explicat bé i que entengueu tot el que us he dit per tal de millorar-ho en en següent.Us felicito de nou pel treball.

    ResponElimina
  7. FRESCOS DE SANT CLIMENT
    Hola nois sóc la Carla

    Primerament vull dir-vos que el vostre treball esta molt bé i és molt interessant. L'àudio s'escolta bastant bé i el que expliqueu s'entén força bé. Això d´anar marcant les parts que expliqueu amb negre és bona idea i ajuda molt a entendre millor el que dieu. En general és un bon treball bastant ben fet, encara que per fer-ho millor hagues estat bé fer una petita introducció,ficar alguna foto dels frescos de més aprop per poder-ho apreciar millor, ampliar el context històric i ficar influéncies anteriors i posteriors.

    En resum el vostre treball és mereix bona nota, moltes felicitats i seguiu així salutacions.

    ResponElimina
  8. Església de Sant Vicenç de Cardona.

    Felicitats per aquest treball nois!
    Està molt ben fet però hauríeu de retocar algunes petites coses com per exemple encara que l’àudio s’entén es podria millorar a l’hora que aneu explicant aneu posant alguna pauta sobre el que anireu explicant al llarg del vídeo.
    Per últim, en comptes de dir que és maca ni tampoc que no us agrada perquè està massa lluny sinó que podríeu dir és una llàstima que estigui tan lluny pel fet de no poder anar a veure-la .
    Excepte aquestes tres cosetes està molt bé, bon treball.

    ResponElimina
  9. Frescos de sant Climent de Taül

    Molt ben treballat nois!

    Primerament voldria destacar que heu fet un bon treball amb el tema dels frescos. Ha sigut important el tema de explicar els frescos i el seu significat i ho heu deixat ben clar, assenyalant i comentant cada part. Potser la part que no queda tan clara es la segona diapositiva on es menciona una guerra, i després es continua parlant sobre els frescos, però per la resta del treball esta molt be.
    Felicitats i continueu així.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Post nuevo Post antiguo Home