diumenge, 9 de novembre del 2014

Maison Carrée

La següent obra arquitectònica es tracta del temple Maison Carrée, (en francès significa casa quadrada). L’arquitecte de l’obra no es coneix, perquè en aquesta època els autors no signaven les seves obres, aquestes anaven destinades a acontentar l’emperador i als déus, però es sap que la construcció va ser ordenada per Agripa, mà dreta d'August i gendre de Gai Juli Cèsar August, que es va encarregar d'organitzar la infraestructura pública de la Gal·lia . L’obra data de l’any 16 aC, durant l’època imperial romana.



Aquest període es caracteritza pel govern d’August (27aC.-17dC.), també anomenat <<Pax augusta>> el qual consistia en un assentament de les fronteres de l’Imperi, a causa d’aquest fet, Roma es converteix en la ciutat de més població i més esplendor.  Aquesta època esta influïda pel classicisme grec com a punt següent de l’hel·lenisme, i se l’anomena classicisme augustal. Aquesta època se la caracteritza per ser un període pròsper des del punt de vista econòmic, polític, arquitectònic i cultural.



L’estructura mesura 28 metres de longitud, per 14 metres d’amplada (100 per 50 peus romans). Aquesta es troba al bell mig del fòrum romà de Nimes, però amb el pas del temps han anat desapareixent els edificis de l’envoltant per a donar-li més protagonisme. Actualment es troba a la ciutat de Nimes, França (in situ).
El temple està construit a partir d’una planta pseudoperípter, amb pedra calcaria blanca, que amb el pas del temps s’ha anat envermellint. El temple es troba en un pòdium elevat a uns 3 metres d’alçada, amb una escalinata que condueix al pòrtic, aquest, està decorat amb cassetons quadrats amb decoració vegetal. El pòrtic esta suportat per 10 columnes de exemptes d’estil corinti elevades en una plataforma, seguit d’una base, contenen un fust acanalat i un capitell decorat amb fulles d’acant. La resta de columnes formen part del mur adossades a aquest. Més amunt trobem un arquitrau amb 3 platabandes, un fris amb decoracions vegetals i una frontó sense decorar. La part superior te una cornisa i una sima de dos aigües però sense cap tipus d’acròtera.
























El temple va ser construït amb l’objectiu d’honrar al deus romans, a l’emperador August i el seus fills Gai i Luci. 



La influència de l'art grec i etrusc és present en gairebé tot el temple. Les influències gregues són evident, però en canvi, la influència etrusca és molt característica, el pòdium elevat, que feia quedar el temple molt per sobre de qualsevol persona que s'hi apropés. Els romans tenien com a objectiu  mostrar un impacte de grandiositat en els seus edificis per a demostrar que Roma era un imperi prosperi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Post nuevo Post antiguo Home