dilluns, 27 d’octubre del 2014

Sobre el Discòbol

El discòbol és una de les escultures més apreciades de l' Antiga Grècia clàssica creada per l'escultor Mirò, un dels autors més reconeguts de l'art grec de mitjans del segle V a.c.
Els romans apreciaven i sentien una profunda admiració per les obres gregues, és per això que es dedicaren a copiar moltes d'elles. Gràcies a aquestes còpies,  elavorades amb marbre fent servir la tècnica de la talla, avui dia és té coneixement de l'existència del discòbol. Segons algunes fonts, d'entre d'altres de moltes còpies que es van elaborar, la primera en ser descoberta data de l'any 1781, a la Villa Palombra. Altres còpies de l'estàtua foren trobades  al la Villa Adriana de l'emprador romà, gran coleccionisa i admirador de l'art grec i egipci Adriano II a l'any 1790, en la qual es van trobar nombroses còpies.
La noció de l'existència del discòbol també és veu facilitada per l'elaboració de documents i fonts llatines  sobre la mateixa escultura. Uns exemples són els escrits de Luciano de Samosta (s.II d.C) i de l'hispanoromà Marco Fabio Quintiliano, en els quals fan referència de les caracterítiques físiques de l'estàtua i de la seva aparença artificial.
Per l'autor i les seves tècniques emprades es dedueix que l'estàtua original va ser elaborada amb bonze.

Estefania Lozano Parra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Post nuevo Post antiguo Home